Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата табуле по оригинална рецепта

Много си подхожда с риба и пилешко месо

15’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г марокански кус-кус
  • 4 малки домата
  • Половин краставица
  • 1 връзка зелен лук, нарязан
  • 2 връзки магданоз
  • Настърганата кора от един лимон
  • 6 с.л. зехтин
  • 2 с.л. пресен лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, смачкана

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе кус-куса като го сложите в голяма купа и го залеете с вряща вода в съотношение 1:1. Покрийте с чиния или фолио за съхранение и го оставете да престои за 5 мин., докато кус-кусът поеме цялата течност.
  2. Нарежете на ситно доматите, краставицата и магданоза. Сложете ги при кус-куса, след като вече е изстинал. Прибавете лука и лимоновите кори.
  3. В отделна купичка разбъркайте зехтина, лимоновия сок и чесъна. Подправете със сол и черен пипер и изсипете дресинга в купата при останалите съставки.
  4. Разбъркайте добре и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати краставици пресен магданоз лимон лимонов сок зелен лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче