Необходими продукти:
- 250 г марокански кус-кус
- 4 малки домата
- Половин краставица
- 1 връзка зелен лук, нарязан
- 2 връзки магданоз
- Настърганата кора от един лимон
- 6 с.л. зехтин
- 2 с.л. пресен лимонов сок
- 1 скилидка чесън, смачкана
Начин на приготвяне:
- Пригответе кус-куса като го сложите в голяма купа и го залеете с вряща вода в съотношение 1:1. Покрийте с чиния или фолио за съхранение и го оставете да престои за 5 мин., докато кус-кусът поеме цялата течност.
- Нарежете на ситно доматите, краставицата и магданоза. Сложете ги при кус-куса, след като вече е изстинал. Прибавете лука и лимоновите кори.
- В отделна купичка разбъркайте зехтина, лимоновия сок и чесъна. Подправете със сол и черен пипер и изсипете дресинга в купата при останалите съставки.
- Разбъркайте добре и поднесете.
ИЗБРАНО