Необходими продукти:
- 2 ч.ч. киноа, която е предварително сварена
- ½ ч.ч. пекан, накълцан на едро (може да замените с орехи или бадеми)
- 3 с.л. наситнена прясна мента
- ½ ч.ч. наситнен магданоз
- 3 стръка зелен лук, нарязан
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. лимонов сок
- Щипка чесън на прах
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В купа смесете киноата, ядките, лука, магданоза и ментата.
- В друга купа сложете зехтина, лимоновия сок и чесъна на прах. Разбъркайте и в готовия дресинг сипете киноата с вече прибавените към нея продукти. Разбъркайте отново внимателно, за да попият зрънцата от всички вкусове.
- Овкусете със сол и черен пипер.
- Сложете салатата в хладилника за около 15 мин., за да се охлади преди да я сервирате.
ИЗБРАНО