3 / 4 пресни смокини
400 г сладко от смокини
2 желатина
200 г черен шоколад
200 г млечен шоколад
125 г краве масло
400 г течна смената
готови блатове
Смокините дават плодове през края на лятото и началото на есента. След доста експерименти с тях разбрах, че най-много си подхождат с шоколад !!! Та кое не си подхожда с шоколад ? :)
Желатинът се добавя в течен вид към сладкото от смокини. През това време загрейте сметаната до кипване и я махнете от котлона. Добавят се начупеният шоколад и маслото и се бърка докато се получи крем. Използва се ринг за торта , слага се първият блат и се изсипва половината от шоколадовия крем, след това се слага втори блат и се сипва сладкото от смокини, и накрая се слага третият блат и се залива с останалия шоколадов крем.
Накрая се украсява с пресни смокини и шоколад.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.