Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рибни пръчици с пюре от грах

Чудесна вечеря за цялото семейство

15’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г филе от треска или хек
  • 50 г брашно, пресято
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 200 г галета
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 400 г замразен грах
  • Кубче масло
  • Кората от един лимон, настъргана
  • Малка шепа пресни листа мента

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете филето на 12 еднакви ленти.
  2. Сложете брашното, яйцето и галетата в три отделни купички. Панирайте рибата като я потапяте в купичките в същата последователност. Когато приключите, оставете я настрани за 15 мин.
  3. Загрейте мазнината в голям тиган, сложете рибните пръчици и ги изпържете за 8 мин. от всички страни, докато придобият златист цвят.
  4. Междувременно, сложете граха в съд с вряща вода. Сварете го за 4 мин., за да омекне.
  5. Отцедете го, преместете го в купа и добавете маслото, лимоновата кора и ментовите листа, след което намачкайте всичко с уред за мачкане на картофи. Може да прибавите малко прясно мляко или от горещата вода на граха, за да стане сместа по-пухкава. Овкусете със сол и черен пипер.
  6. Сервирайте рибните пръчици с граха още докато са топли.

Дайте оценка:

Тагове: риба краве масло олио лимон яйца бяло брашно прясна мента галета грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче