Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Разхлаждащо ягодово парфе

Идеален десерт за лятото

30’ Подготовка
0’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г кутия бишкоти
  • 400 г ягоди, нарязани на половинки
  • 50 г пудра захар
  • 250 г маскарпоне
  • 285 мл течна сладкарска сметана, разбита

Начин на приготвяне:

  1. Поставете бишкотите в найлонов плик и ги натрошете леко с края на точилката, като ги оставите на по-едри трохи.
  2. В малка купа с помощта на вилица намачкайте внимателно половината ягоди със захарта.
  3. Разбийте маскарпонето в купа, след което го добавете към разбитата сметана.
  4. Ако сместа ви се стори твърде гъста, добавете малко прясно мляко.
  5. В стъклена купа разпределете половината бишкоти. Отгоре сложете половината от пасираните ягоди и след това с половината от сместа с маскарпоне. Повторете, докато съставките свършат.
  6. Нарежете останалите ягоди и разпределете отгоре.
  7. Охладете десерта за минимум час в хладилника и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди маскарпоне пудра захар сладкарска сметана бишкоти

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче