Необходими продукти:
- 250 г кутия бишкоти
- 400 г ягоди, нарязани на половинки
- 50 г пудра захар
- 250 г маскарпоне
- 285 мл течна сладкарска сметана, разбита
Начин на приготвяне:
- Поставете бишкотите в найлонов плик и ги натрошете леко с края на точилката, като ги оставите на по-едри трохи.
- В малка купа с помощта на вилица намачкайте внимателно половината ягоди със захарта.
- Разбийте маскарпонето в купа, след което го добавете към разбитата сметана.
- Ако сместа ви се стори твърде гъста, добавете малко прясно мляко.
- В стъклена купа разпределете половината бишкоти. Отгоре сложете половината от пасираните ягоди и след това с половината от сместа с маскарпоне. Повторете, докато съставките свършат.
- Нарежете останалите ягоди и разпределете отгоре.
- Охладете десерта за минимум час в хладилника и поднесете.
ИЗБРАНО