Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнен лук за мезе кьм червено вино

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

8-10 глави лук или колкото са ви необходими,
200 гр. кайма,
100 гр. бекон по желание,
100 гр. гъби задушени или мариновани,
100 гр. топено сирене,
100 гр. пушено сирене,
50 мл червено вино,
2-3 кисели краставички,
100 гр. кашкавал

Обелваме лука и сваряваме главите цели. Когато хубаво се сварят, ги издьлбаваме внимателно с льжичка. Вьтрешността на лука нарязваме на дребно и запьржваме заедно с каймата и бекона, добавяме гьбите, сирената, кашкавала, киселите краставички, виното и оставяме да кькри, докото виното се изпари и стане всичко на сос. С готовата смес пьлним главите, в намазнена тавичка ги нареждаме и запичаме .

Дайте оценка:

Тагове: червено вино кайма бекон кисели краставички кашкавал сирене гъби кромид лук пушено сирене топено сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче