Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пухкав хумус от бял боб

Готов за няколко минути

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г сварен бял боб или 1 консерва, отцедена
  • 2 с.л. тахан
  • 2 скилидки чесън
  • Сокът от 1 лимон
  • 3 с.л. зехтин
  • ½ ч.л. кимион
  • ½ ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. сол
  • Магданоз и зехтин за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Ако използвате консервиран боб, отцедете го добре и го изплакнете с вода. В случай че бобът е домашно сварен, запазете малко от течността за разреждане на хумуса, ако се наложи.
  2. В кухненски робот или блендер сложете боба, тахана, чесъна, лимоновия сок, зехтина, кимиона, червения пипер и солта. Блендирайте, докато сместа стане гладка и хомогенна.
  3. Ако хумусът е твърде гъст, добавете по малко студена вода или запазената течност от варенето, докато получите желаната кремообразна текстура.
  4. Опитайте и ако е необходимо, добавете още сол, лимонов сок или подправки. Разбъркайте отново за равномерно разпределение на вкусовете.
  5. Прехвърлете хумуса в купа, полейте с малко зехтин и поръсете с магданоз. Може да гарнирате с допълнително червен пипер или печени семена.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер магданоз лимон бял боб кимион тахан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче