Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

за 4 вити банички или една по-голяма

    8 бр. готови кори за баница Фамилия на Белла
    3-4 с..л. олио (масло, маргарин)
    2-3 с.л. нарязан на дребно лук
    300 г нарязан на дребно спанак
    черен пипер
    чесън на прах
    2 яйца
    100 г сирене
    мазнина за намазване на корите

Към плънката може да се добавят и гъби


    Лукът се задушава в мазнината и след омекването му се добавя спанака само за 1-2 минути.
    Смесват се задушеният спанак, разбитото яйце, натрошеното сирене и подправките.
    Корите се слепват по две като се мажат с мазнина.
    Плънката се поръсва върху намазаните кори и се завива на стегнато руло.
    Тавичката се маже с мазнина и баницата се подрежда, поръсва се с избраната мазнина и се пече в предварително загрята на 200 С фурна за около 40 минути, до получаване на златист загар.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио яйца краве сирене спанак кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче