Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 400 г обезкостени пилешки бутчета без кожа, нарязани на хапки
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3 моркова, нарязани на ситно
- 3 стръка селъри, нарязани на ситно
- 2 стръка мащерка или ½ ч.л. суха
- 1 дафинов лист
- 600 мл зеленчуков бульон
- 2 х 400 консерви боб, изцедени от водата
- Накълцан магданоз
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера. Прибавете пилето и го запържете, докато покафенее леко.
- Прибавете зеленчуците и ги гответе за няколко минути.
- Подправете със сол и черен пипер, след което прибавете билките.
- Налейте бульона и оставете да заври. Разбъркайте добре, намалете температурата, покрийте с капак и гответе яхнията за около 40 мин., докато пилешкото се сготви напълно.
- Накрая прибавете боба и оставете да покъкри за 5 мин.
- Поръсете с накълцания магданоз и сервирайте с пресен хляб.
ИЗБРАНО