Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Питателна агнешка яхния

Подходяща за почивните дни, когато разполагате с повече време

30’ Подготовка
180’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 800 г месо от агнешка плешка на кубчета
  • 1 голяма глава лук, наситнена
  • 4 големи моркова, нарязани на едри парчета
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 750 мл агнешки бульон
  • 2 дафинови листа
  • стрък розмарин или щипка сух розмарин

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 160 градуса.
  2. Междувременно загрейте олиото в голям огнеупорен съд, който след това може да преместите във фурната.
  3. Добавете месото на порции и запържете на силен огън за 5 минути, след което го извадете в чиния.
  4. Сложете лука и морковите и гответе 8-10 минути.
  5. Разпръснете върху тях брашното и разбъркайте за няколко минути, след това сипете доматеното пюре и гответе още няколко минути.
  6. Сложете месото и сока, който е пуснало, обратно в съда и разбъркайте добре.
  7. Залейте с бульона, поръсете билките и подправете добре със сол и черен пипер. Оставете течността да заври, след което отстранете от огъня.
  8. Покрийте съда с капак и сложете във фурната за около 2 часа и 30 минути, докато месото се сготви.
  9. Когато е готова, оставете яхнията да се охлади за няколко минути, след което сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: розмарин дафинов лист олио лук моркови агнешко бульон доматено пюре брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче