1 кг брашно
200 мл прясно мляко
200 мл хладка вода
2 яйца
1 с.л. и (1 ч.л. за маята ) захар
3 с.л. олио
1 с.л. сол
мая, колкото орех /20 г/
Маята разтваряме в прясното мляко с 1 л захар и оставяме да шупне. Пресяваме брашното и разбъркваме със солта и захарта. Добавяме маята, едното яйце и единият белтък (жълтъкът ни е за намазване накрая на питата) олиото и хладката вода. Замесваме меко тесто, което намазваме с олио и оставяме да втаса на топло. Oформяме питата и намазваме с разбит жълтък. Печем до готовност спрямо фурната - аз на 150 градуса
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО