400-500 г пилешко филе 200 мл сметана 100 мл доматен сок 2-3 скилидки чесън 2-3 с.л. зехтин босилек лют червен пипер (кайен), черен пипер, сол 250 г паста по избор
Филето се нарязва на късчета и се запържва в зехтина, докато хване лек нагар. Подправя се с черен пипер и сол, слага се пасирания чесън и доматения сок, по желание и лют червен пипер. Оставя се да ври около 2-3 минути. Слага се сметаната, огънят се намалява и месото ври още около 5 минути. Пастата се вари едновременно със соса, като се съобразява времето за варене така, че да са готови едновременно. Сосът се изсипва при пастата, разбърква се и се сервира, поръсено със ситно нарязан босилек.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО