Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко филе с паста и сметана

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

400-500 г пилешко филе 200 мл сметана 100 мл доматен сок 2-3 скилидки чесън 2-3 с.л. зехтин босилек лют червен пипер (кайен), черен пипер, сол 250 г паста по избор

Филето се нарязва на късчета и се запържва в зехтина, докато хване лек нагар. Подправя се с черен пипер и сол, слага се пасирания чесън и доматения сок, по желание и лют червен пипер. Оставя се да ври около 2-3 минути. Слага се сметаната, огънят се намалява и месото ври още около 5 минути. Пастата се вари едновременно със соса, като се съобразява времето за варене така, че да са готови едновременно. Сосът се изсипва при пастата, разбърква се и се сервира, поръсено със ситно нарязан босилек.

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол черен пипер домати пилешко готварска сметана паста маслини босилек лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче