Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки трътки с ориз

Насладете се на тази оригинална и несравнимо вкусна рецепта

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки трътки
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 1 глава кромид лук
  • 4 скилидки чесън, наситнени
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 4 с.л. кетчуп
  • 100 мл ябълков оцет
  • 2 с.л. захар
  • 200 г ориз, сварен
  • прясно зеле, за украса
  • резени червена и зелена пиперка

Начин на приготвяне:

  1. Сварете трътките в подсолена вода за 15 мин. и ги отцедете добре.
  2. Загрейте тиган на умерен огън и добавете 3 с.л. зехтин. Запържете трътките, докато започнат да хващат коричка. Междувременно ги поръсете със сол и черен пипер.
  3. Добавете нарязания кромид лук и чесъна и запържете всичко заедно за 2 мин.
  4. Добавете доматеното пюре, захарта, кетчупа и ябълковия оцет. Намалете огъня и бъркайте, докато течността се сгъсти и започне слабо да къкри. Отстранете от огъня.
  5. Сварете ориза според указанията на опаковката, посолете го и добавете черен пипер. Поставете го в плоска чиния и в средата изсипете трътките със соса от тигана.
  6. Гарнирайте с нарязано на тънки ивици прясно зеле и резени червена и зелена пиперка.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер лук зеле пилешко ябълков оцет чушки кафява захар кетчуп ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче