Необходими продукти:
- 600 г пилешки трътки
- зехтин
- сол
- черен пипер
- 1 глава кромид лук
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 1 с.л. доматено пюре
- 4 с.л. кетчуп
- 100 мл ябълков оцет
- 2 с.л. захар
- 200 г ориз, сварен
- прясно зеле, за украса
- резени червена и зелена пиперка
Начин на приготвяне:
- Сварете трътките в подсолена вода за 15 мин. и ги отцедете добре.
- Загрейте тиган на умерен огън и добавете 3 с.л. зехтин. Запържете трътките, докато започнат да хващат коричка. Междувременно ги поръсете със сол и черен пипер.
- Добавете нарязания кромид лук и чесъна и запържете всичко заедно за 2 мин.
- Добавете доматеното пюре, захарта, кетчупа и ябълковия оцет. Намалете огъня и бъркайте, докато течността се сгъсти и започне слабо да къкри. Отстранете от огъня.
- Сварете ориза според указанията на опаковката, посолете го и добавете черен пипер. Поставете го в плоска чиния и в средата изсипете трътките със соса от тигана.
- Гарнирайте с нарязано на тънки ивици прясно зеле и резени червена и зелена пиперка.
ИЗБРАНО