пилешко бяло месо - 800 г
патладжан - 2 бр.
тиквички - 2 бр.
лук - 2 глави
зехтин - 2-3 с.л.
Марината:
бяло вино - 100 мл
балсамов оцет - 2 с.л.
настърган джинджифил - 1 ч.л.
зехтин - 3 с.л.
горчица - 1/2 ч.л.
настърган чесън - 2 скилидки
сол, черен пипер - на вкус
щипка лют пипер и мащерка
1. Пилешкото месо се нарязва и се слага в маринатата. Престоява най-малко 10 часа в хладилник. Така месото става по-крехко.
2. Патладжаните, тиквичките и лукът също се нарязват по дължина, осоляват се, добавя се черен пипер и се разбъркват с 2-3 с.л.зехтин, за да не останат сухи при печенето.
3. Пилешкото месо и нарязаният лук се нанизват последователно върху дървени шишчета, като спираловидно между тях се слагат резените патладжани и тиквички.
4. Пекат се до златисто.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.