Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле с картофи на фурна

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Едно пиле,
килограм картофи,
300 мл вода,
150 мл олио или зехтин,
сол,
две щипки чубрица,
черен пипер,
червен пипер,
2 чаени лъжички ситно нарязана мащерка,
2 щипки розмарин

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета. Нареждат се в тава, в която предварително са изсипани водата и мазнината. Пилето се нарязва на парчета, които се разпределят върху картофите.

Всичко се поръсва със сол, черен и червен пипер и с ароматните подправки. Всичко се разбърква внимателно и месото отново се нарежда върху картофите. Сипва се още малко вода.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен пипер розмарин мащерка чубрица картофи вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче