Едно пиле,
килограм картофи,
300 мл вода,
150 мл олио или зехтин,
сол,
две щипки чубрица,
черен пипер,
червен пипер,
2 чаени лъжички ситно нарязана мащерка,
2 щипки розмарин
Картофите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета. Нареждат се в тава, в която предварително са изсипани водата и мазнината. Пилето се нарязва на парчета, които се разпределят върху картофите.
Всичко се поръсва със сол, черен и червен пипер и с ароматните подправки. Всичко се разбърква внимателно и месото отново се нарежда върху картофите. Сипва се още малко вода.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО