Необходими продукти:
- 4 ч.л олио
- 2 глави лук, разполовени и нарязани на ситно
- 1 супена лъжица ситно нарязан джинджифил
- 75 г булгур
- 1 ч.л. зеленчуков бульон на прах
- ½ чаена лъжичка семена от кимион
- 400 г консерва нахут, отцеден
- 1 патладжан, около 260 г, нарязан на кубчета
- 20 г пресен кориандър, нарязан
- 30 г сирене, натрошено
- 10 г препечени люспи от бадеми
Начин на приготвяне:
- Загрейте 2 ч.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие на среден огън и запържете лука и джинджифила за 10 минути, като разбърквате често, докато омекнат и станат златисти. Извадете ги и ги оставете в чиния настрани.
- През това време изсипете булгура, бульона и кимиона в тиган и залейте с 400 мл вода. Разбъркайте добре, след това оставете да заври, покрийте и гответе на слаб огън за 10-15 минути, или докато течността се абсорбира напълно.
- Изсипете нахута при останалите съставки, след това го покрийте и оставете настрана.
- През това време загрейте останалото олио в тигана, в който сте запържили лука, на средно силен огън, и запържете патладжана за 8-10 минути. Обърнете ги по средата на времето за готвене. След това ги покрийте и гответе още няколко минути, докато омекне.
- Прехвърлете сготвения патладжан в сместа от булгур заедно с лука и кориандъра, след това сервирайте в чинии и разпределете отгоре сиренето и бадеми.