Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилаф с булгур и патладжани

Леко и засищащо ястие от турската кухня

10’ Подготовка
35’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 ч.л олио
  • 2 глави лук, разполовени и нарязани на ситно
  • 1 супена лъжица ситно нарязан джинджифил
  • 75 г булгур
  • 1 ч.л. зеленчуков бульон на прах
  • ½ чаена лъжичка семена от кимион
  • 400 г консерва нахут, отцеден
  • 1 патладжан, около 260 г, нарязан на кубчета
  • 20 г пресен кориандър, нарязан
  • 30 г сирене, натрошено
  • 10 г препечени люспи от бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 2 ч.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие на среден огън и запържете лука и джинджифила за 10 минути, като разбърквате често, докато омекнат и станат златисти. Извадете ги и ги оставете в чиния настрани.
  2. През това време изсипете булгура, бульона и кимиона в тиган и залейте с 400 мл вода. Разбъркайте добре, след това оставете да заври, покрийте и гответе на слаб огън за 10-15 минути, или докато течността се абсорбира напълно.
  3. Изсипете нахута при останалите съставки, след това го покрийте и оставете настрана.
  4. През това време загрейте останалото олио в тигана, в който сте запържили лука, на средно силен огън, и запържете патладжана за 8-10 минути. Обърнете ги по средата на времето за готвене. След това ги покрийте и гответе още няколко минути, докато омекне.
  5. Прехвърлете сготвения патладжан в сместа от булгур заедно с лука и кориандъра, след това сервирайте в чинии и разпределете отгоре сиренето и бадеми.

Дайте оценка:

Тагове: кориандър олио лук бульон бадеми джинджифил патладжан сирене кимион нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче