Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За нутела сместа:
250 мл течна сладкарска сметана
30 гр кристална захар
1 голяма чаша "Нутела"
7 гр желатин на прах
3 с.л. вода

За ваниловата смес:
300 млечна сладкарска сметана
30 гр кристална захар
1 пакет ванилия
7 гр желатин на прах
3 с.л. вода

За нутела сместа: сметаната се слага на котлона да се загрее. Желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбне. Към сметаната се прибавя захарта. Бърка се до пълното й стопяване.

Съдът с желатина се слага в гореща вода, за да се разтвори. Към загрятата сметана се прибавя нутелата и се разбърква. Маха се от котлона и бъркането продължава до еднородна смес. Прибавя се желатинът и отново се разбърква.

Десертните чаши се слагат леко наклонени в съд и внимателно се налива шоколадовата смес от едната страна. Оставя се в хладилника за няколко часа - трябва да стегне напълно.

За ваниловата смес: приготвя се по същия начин, като вместо нутела, се слага ванилията и се разбърква. Чашките се обръщат от другата страна и ваниловата смес внимателно се налива до симетричност. Оставят се до пълното стягане.

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар ванилия сладкарска сметана течен шоколад желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче