Необходими продукти:
- 350 г пълнозърнесто брашно, плюс допълнително за поръсване
- 4 ч.л. зехтин или друго растително олио
- 225 мл топла вода
Начин на приготвяне:
- Сложете брашното в купа и натъркайте пръстите си с мазнината.
- Сипете водата, разбъркайте с ръце, след което омесете меко тесто, което трябва да стане гладко и еластично.
- Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и разделете на 8 топки. Разточете ги една по една на много тънко с набрашнена точилка. Ако започне да лепне, поръсете с още малко брашно.
- Сложете средно голям тиган с незалепващо покритие на силен огън и щом се загрее, изпечете плоските питки една по една, като отделите по около 30 сек. от всяка страна. Притискайте ги с дървена шпатула, докато се изпичат, за да се надигнат и сготвят и отвътре. Трябва да придобият лек кафяв загар на места, но да не бъдат хрупкави.
- Увийте всеки готов хляб в чиста памучна кърпа. Така ще избегнете изсъхването му, докато дойде време да го сервирате.
ИЗБРАНО