Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнозърнест плосък хляб

Бърз, лесен и вкусен

Необходими продукти:

  • 350 г пълнозърнесто брашно, плюс допълнително за поръсване
  • 4 ч.л. зехтин или друго растително олио
  • 225 мл топла вода

Начин на приготвяне:

  1. Сложете брашното в купа и натъркайте пръстите си с мазнината.
  2. Сипете водата, разбъркайте с ръце, след което омесете меко тесто, което трябва да стане гладко и еластично.
  3. Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и разделете на 8 топки. Разточете ги една по една на много тънко с набрашнена точилка. Ако започне да лепне, поръсете с още малко брашно.
  4. Сложете средно голям тиган с незалепващо покритие на силен огън и щом се загрее, изпечете плоските питки една по една, като отделите по около 30 сек. от всяка страна. Притискайте ги с дървена шпатула, докато се изпичат, за да се надигнат и сготвят и отвътре. Трябва да придобият лек кафяв загар на места, но да не бъдат хрупкави.
  5. Увийте всеки готов хляб в чиста памучна кърпа. Така ще избегнете изсъхването му, докато дойде време да го сервирате.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин вода пълнозърнесто брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче