Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От двора: Зимна градинска супа

Кореноплодните зеленчуци са отличен източник на здраве през студените месеци

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 2 моркова
  • 1 пащърнак
  • 1 глава целина
  • 1 червена чушка
  • 1 картоф
  • 200 г тиква
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 л зеленчуков бульон
  • Пресен магданоз за гарниране

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Обелете и нарежете всички зеленчуци на малки кубчета. Можете да използвате кухненски робот или нож.
  2. В голяма тенджера загрейте зехтина (или олиото) на средно висока температура. Добавете нарязания лук и чесън и ги запържете до златисто.
  3. Към тях добавете останалите нарязани зеленчуци. Разбъркайте добре и ги оставете да се задушат за около 5 мин., като разбърквате периодично.
  4. Налейте зеленчуковия бульон и подправете със сол, черен пипер и сушен риган. Оставете супата да заври, след което намалете огъня и я оставете да къкри за около 20-25 мин. или докато зеленчуците омекнат.
  5. След това пасирайте супата до гладка консистенция. Ако предпочитате по-груба текстура, можете да оставите част от зеленчуците цели.
  6. Сервирайте гозбата гореща, гарнирана с пресен магданоз. За допълнителен вкус можете да добавите лъжица заквасена сметана или кисело мляко.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер моркови целина тиква пресен магданоз риган картофи червени чушки пащърнак кромид лук зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче