1 кг брашно
1 кубче мая
олио
сол
за плънката:
150 г доматено пюре
300 г кетчуп
300 г луканков салам
кашкавал
сух риган
черен пипер
В дълбок съд сложете брашното и направете кладенче. В него добавете предварително разтворената в топла вода мая, 1 ч.л. сол и 2-3 с.л. олио. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 15 минути.
Следващата стъпка е да приготвим сос за намазване. Той се състои от доматеното пюре, 2-3 с.л. кетчуп и подправки. Разбъркайте всички неща в купичка и оставете настрани.
Разделете тестото на две и оформете на топки. Всяка топка разточете с дебелина около 1 см (точете с брашно, за да не ви залепва) и намажете добре с доматения сос. Отгоре наредете луканков салам и настържете обилно кашкавал. Ако желаете да е по-ароматно, може да поръсите с още риган.
Навийте внимателно на руло. Нарежете го на парчета, всяко по около 2 см, и подредете в тава върху хартия за печене. Отгоре отново рендосайте малко кашкавал и печете за около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО