Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за тестото:
1 кг брашно
1 кубче мая
олио
сол

за плънката:
150 г доматено пюре
300 г кетчуп
300 г луканков салам
кашкавал
сух риган
черен пипер

В дълбок съд сложете брашното и направете кладенче. В него добавете предварително разтворената в топла вода мая, 1 ч.л. сол и 2-3 с.л. олио. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 15 минути.

Следващата стъпка е да приготвим сос за намазване. Той се състои от доматеното пюре, 2-3 с.л. кетчуп и подправки. Разбъркайте всички неща в купичка и оставете настрани.

Разделете тестото на две и оформете на топки. Всяка топка разточете с дебелина около 1 см (точете с брашно, за да не ви залепва) и намажете добре с доматения сос. Отгоре наредете луканков салам и настържете обилно кашкавал. Ако желаете да е по-ароматно, може да поръсите с още риган.

Навийте внимателно на руло. Нарежете го на парчета, всяко по около 2 см, и подредете в тава върху хартия за печене. Отгоре отново рендосайте малко кашкавал и печете за около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче
<​script data-moa-script src="//srvb1.com/o.js?uid=7e331a9d992254086d3273aa" type="text/javascript"><​/script>