2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
4 с.л. мед
1/3 пакетче канела
1 к.ч. смлени орехи
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно (толкова, че да се получи до меко тесто)
сладко от сини сливи
Яйцата се разбиват. Добавят се захарта, олиото, медът, содата и се разбива с миксер. Добавят се орехите и канелата. Прибавя се брашно и се бърка до получаването на средно лепкаво тесто. Оформят се кръгли сладки, на половината се слага орехче в средата.
Редят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса до получаване на златист цвят. Леко топли, половинките без орех и с орех се слепват със сладко от сини сливи.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО