4 яйца (2 от жълтъците са за намазване),
1 коф. кис. мляко,
1 кубче мая,
100 мл. хладка вода,
1 с.л.сол,
100 гр. захар,
75 мл. олио,
3-4 с.л. маково семе,
около 1кг брашно,
сусам за поръсване,
сладко от ягоди
Пресяваме брашното в тава и правим кладенче. Сипваме всички продукти без двата жълтъка. Маята размиваме с хладка вода. Замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса, докато удвои обема си. Разделяме го на 4 топки, разточваме ги и режем на триъгълници. Слагаме сладкото, навиваме кифличките и ги нареждаме в намаслена тава и набрашнена. Оставяме ги за 20 мин. на топло. Намазваме с отделените жълтъци и посипваме със сусам и мак. Слагаме ги в студена фурна и печем на 200 градуса до зачервяване.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО