Необходими продукти:
- 1 тиквичка, настъргана на ситните дупки на рендето
- 4 стръка пресен лук, нарязани на ситно
- 225 г самонабухващо брашно
- 1 печена чушка, нарязана на ситно
- 100 г пармезан, настърган
- Няколко стръка розмарин, нарязани на ситно
- 2 яйца, разбити в купичка
- 90 мл олио
- 50-100 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Във всеки от осемте отвора на форма за мъфини поставете хартиена формичка.
- След като сте настъргали тиквичката, с ръце изстискайте колкото се може повече от водата ѝ. Прехвърлете я в купа заедно с лука, брашното, печената чушка, по-голямата част от сиренето и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- Разбийте заедно яйцата, олиото и млякото до получаването на еднородна смес, която след това изсипете при тиквичките и останалите продукти. Разбъркайте до получаването на гладко тесто.
- Разпределете сместа във формата за мъфини, отгоре поръсете с останалия пармезан и печете за 25-30 мин. Мъфините трябва да придобият хубав златист цвят.
- Извадете ги и ги оставете да изстинат напълно върху решетка.
Съвет: Съхранявайте ги до три дни в херметически затворен съд в хладилника.
ИЗБРАНО