Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мъфини с пресни зеленчуци

Разнообразете деня си

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка, настъргана на ситните дупки на рендето
  • 4 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 225 г самонабухващо брашно
  • 1 печена чушка, нарязана на ситно
  • 100 г пармезан, настърган
  • Няколко стръка розмарин, нарязани на ситно
  • 2 яйца, разбити в купичка
  • 90 мл олио
  • 50-100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Във всеки от осемте отвора на форма за мъфини поставете хартиена формичка.
  3. След като сте настъргали тиквичката, с ръце изстискайте колкото се може повече от водата ѝ. Прехвърлете я в купа заедно с лука, брашното, печената чушка, по-голямата част от сиренето и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Разбийте заедно яйцата, олиото и млякото до получаването на еднородна смес, която след това изсипете при тиквичките и останалите продукти. Разбъркайте до получаването на гладко тесто.
  5. Разпределете сместа във формата за мъфини, отгоре поръсете с останалия пармезан и печете за 25-30 мин. Мъфините трябва да придобият хубав златист цвят.
  6. Извадете ги и ги оставете да изстинат напълно върху решетка.

Съвет: Съхранявайте ги до три дни в херметически затворен съд в хладилника.

Дайте оценка:

Тагове: олио пресен лук пресен розмарин яйца червени чушки тиквички бяло брашно прясно мляко пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче