Необходими продукти:
- 200 г самонабухващо брашно
- 50 г смлени бадеми
- 125 г пудра захар
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 3 яйца
- 150 г кисело мляко
- 100 г масло, разтопено
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 250 г ягоди, нарязани
- 20 г филетирани бадеми
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Сложете хартиени кошнички в 12 отвора на форма за мъфини.
- Смесете брашното, смлените бадеми, пудрата захар, содата и щипка сол в голяма купа.
- Разбийте яйцата, киселото мляко, разтопеното масло и ванилията в друга купа.
- Изсипете течните съставки при сухите и разбъркайте до гладко тесто. Внимателно разбъркайте в него половината от нарязаните ягоди.
- Разпределете сместа между отворите на тавата за мъфини. Отгоре сложете няколко парчета от останалите ягоди заедно с филетираните бадеми.
- Печете за 25 минути, докато се надигнат и станат златисти.
- Оставете мъфините да се охладят върху решетка за 10 минути и не чакайте повече да им се насладите.
Може да съхранявате кексчетата в херметически затворен съд до три дни.
ИЗБРАНО