Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна содена питка без млечни продукти

Готова за по-малко от час

10’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 мл соево или ядково мляко
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 250 г пшенично брашно
  • 1 и ½ ч.л. сода

Начин на приготвяне:

  1. Смесете млякото и оцета и оставете настрани за 30 мин.
  2. Загрейте фурната на 220 градуса и застелете подходяща тава с пергаментова хартия.
  3. Смесете двата вида брашно, 1 ч.л. сол и содата за хляб в голяма купа, след което изсипете сместа с млякото.
  4. Замесете меко тесто, оформете от него топка и я сложете в тавата, която подготвихте.
  5. С остър нож направете два дълбоки разреза на кръст и изпечете питката за 35-40 мин. Ще разберете дали е готова, когато почукате по долната ѝ страна и чуете звук на кухо.
  6. Оставете да почине в тавата за 5 мин., след което прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно.

Дайте оценка:

Тагове: ябълков оцет бяло брашно сода ядково мляко пълнозърнесто брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче