Необходими продукти:
- 300 мл соево или ядково мляко
- 2 с.л. ябълков оцет
- 250 г пълнозърнесто брашно
- 250 г пшенично брашно
- 1 и ½ ч.л. сода
Начин на приготвяне:
- Смесете млякото и оцета и оставете настрани за 30 мин.
- Загрейте фурната на 220 градуса и застелете подходяща тава с пергаментова хартия.
- Смесете двата вида брашно, 1 ч.л. сол и содата за хляб в голяма купа, след което изсипете сместа с млякото.
- Замесете меко тесто, оформете от него топка и я сложете в тавата, която подготвихте.
- С остър нож направете два дълбоки разреза на кръст и изпечете питката за 35-40 мин. Ще разберете дали е готова, когато почукате по долната ѝ страна и чуете звук на кухо.
- Оставете да почине в тавата за 5 мин., след което прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно.
ИЗБРАНО