Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна класическа лазаня

И също толкова вкусна

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 слайса пушен бекон, нарязан на парченца
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 стрък селъри, нарязан на ситно
  • 1 средно голям морков, настърган
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 500 г телешка кайма
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 х 400 г консерви домати на кубчета
  • 1 с.л. мед
  • 500 г кори за лазаня
  • 400 мл сметана
  • 125 г топка моцарела
  • 50 г пармезан, настърган
  • Голяма шепа пресни листа босилек

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в голяма тенджера. Сложете бекона и гответе за няколко минути, докато придобие златист цвят.
  2. Добавете лука, целината и морковите и ги запържете на среден огън за 5 мин., като разбърквате от време на време. Накрая сложете чесъна.
  3. Прибавете каймата. Направете я на трохи с помощта на дървена лъжица. Трябва да покафенее.
  4. Разбъркайте доматеното пюре при каймата и зеленчуците и изсипете доматите. Напълнете и двете консерви до половината с вода и ги излейте в тенджерата.
  5. Добавете меда и подправете на вкус. Оставете да къкри за 20 мин.
  6. Загрейте фурната на 200 градуса.
  7. За да сглобите лазанята, сложете малко от доматения сос на дъното на тавата и го разпределете равномерно. Следват няколко от корите и след това отново известно количество от соса. Редете лазанята, докато корите и сосът не свършат, като накрая трябва да завършите със слой от корите.
  8. Изсипете сметаната отгоре, разпределете я и завършете с накъсаната топка моцарела. Поръсете с пармезана и печете 25-30 мин., докато сирената се запекат.
  9. Сервирайте лазанята с листенца пресен босилек.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати моркови селъри телешка кайма бекон готварска сметана мед доматено пюре моцарела пресен босилек пармезан