Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Леща със свинско и синьо сирене

Традиционна турска гозба с френско влияние

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
80’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г червена леща
  • 300 г свинско без мазнина
  • 2 моркова, на едро
  • 2 домата, настъргани
  • 1 глава червен лук
  • 50 г синьо сирене
  • 1/2 лимон
  • 10 маслини
  • 30 г босилек
  • Индийско орехче, щипка
  • 6 зрънца черен пипер
  • 10 зрънца пушен черен пипер
  • 2 ч.л. захар
  • 40 г краве масло

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Месото се залива със студена вода в една тенджера и се слага на силен огън, за да заври течността. Слагат се и зрънцата от двата вида пипер. При завиране огънят се намаля и бульонът се отпенва. Месото се изважда настрана.
  2. Останалото се прецежда и се връща обратно в тенджерата, която се слага на умерено силен котлон.
  3. Изсипва се лещата, която се оставя да къкри до омекване.
  4. През това време се нарязват лукът и морковът, които се запържват в малко краве масло и към тях се прибавя захарта.
  5. Настъргват се доматите, които се прибавят към лещата, заедно с лука и морковите.
  6. Маслините се разполовяват и им се махат костилките. Добавят се към гозбата, заедно със синьото сирене и сокът от половин лимон.
  7. Всичко се посолява и се овкусява с индийското орехче и наситнения пресен босилек.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер домати моркови свинско варене яхния супа тенджера кафява захар индийско орехче лимонов сок маслини пресен босилек синьо сирене червена леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче