Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесен плодов кекс

Подходящ за посрещане на гости в предстоящите празнични дни

70’ Подготовка
170’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Настърганата кора и сокът от 2 портокала
  • 2 с.л. куантро
  • 350 г микс от сушени плодове
  • 100 г цяла коктейлни череши
  • 250 г марципан
  • 200 г меко масло, нарязано на кубчета
  • 200 г пудра захар
  • 350 г самонабухващо брашно
  • 4 големи яйца
  • 2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 160 градуса.
  2. Сложете настърганите кори и сока от портокал в купа. Добавете куантрото, сушените плодове и черешите.
  3. Междувременно намаслете и покрийте дъното и стените на форма за хляб с вместимост 2 кг с пергаментова хартия.
  4. Оформете марципана на салам с дължината на формата, след което разточете на ширина с точилка.
  5. Сложете маслото, захарта, брашното, яйцата и млякото в купа и разбийте с миксер до гладкост.
  6. Добавете накиснатите плодове заедно със сока, който е останал.
  7. Прехвърлете с лъжица половината смес във формата за хляб, след което покрийте със слоя марципан. Отгоре сипете останалата кексова смес и загладете.
  8. Печете 1 час 50 минути, докато кексът се надигне и стане твърди на допир. (Внимавайте, ако проверявате с дървено шишче, защото може да пробиете марципана и да си помислите, че сладкишът все още не е изпечен).
  9. Оставете да се охлади във форма, след като го извадите от фурната. Когато изстине напълно, отлепете хартията.
  10. Може да съхранявате кекса увит във фолио до 2 седмици.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло портокал яйца пудра захар прясно мляко сушени плодове брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче