6 яйца
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ч.ч. захар
1 к.ч. мед
125 г масло
1 ч.ч. счукани орехи
1 с.л. канела
1 с.л какао
2-3 ябълки, нарязани на парчета
Вземете 4 от яйцата и ги разбийте с 1 ч.ч. захар до побеляване. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки есенция ванилия.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре наредете нарязаните ябълки, предварително оваляни в канелата и какаото. Сложете сладкиша да се изпече до приятен загар в предварително загряна умерена фурна.
Сложете втората чаша захар да се карамелизират в съд на котлона и към получилия се карамел добавете разтопеното масло, меда, предварително разбитите 2 яйца, счуканите орехи. Разбъркайте добре и залейте с тази смес сладкиша.
Оставете за около час да стегне и поднесете сладкиша нарязан.
6 яйца
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ч.ч. захар
1 к.ч. мед
125 г масло
1 ч.ч. счукани орехи
1 с.л. канела
1 с.л какао
2-3 ябълки, нарязани на парчета
Вземете 4 от яйцата и ги разбийте с 1 ч.ч. захар до побеляване. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки есенция ванилия.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре наредете нарязаните ябълки, предварително оваляни в канелата и какаото. Сложете сладкиша да се изпече до приятен загар в предварително загряна умерена фурна.
Сложете втората чаша захар да се карамелизират в съд на котлона и към получилия се карамел добавете разтопеното масло, меда, предварително разбитите 2 яйца, счуканите орехи. Разбъркайте добре и залейте с тази смес сладкиша.
Оставете за около час да стегне и поднесете сладкиша нарязан.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност