Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кремообразна супа с див чесън и коприва

Възползвайте се от даровете на пролетта

15’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица олио
  • 25 г масло
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 стък праз, нарязан на ситно
  • 2 стрък селъри, нарязани на ситно
  • 1 морков, нарязан на ситно
  • 1 малък картоф, обелен и нарязан на кубчета
  • 1.2 л качествен зеленчуков бульон
  • 300 г листа от млада коприва
  • 200 г листа див чесън
  • 3 супени лъжици мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото и маслото в голяма тенджера. Добавете лука, праза, целината, моркова, картофа, щедра щипка сол и разбъркайте, докато всичко се смеси добре.
  2. Покрийте и варете на среден огън за 15-20 минути, като разбърквате от време на време, за да сте сигурни, че зеленчуците няма да се залепят на дъното на съда.
  3. Налейте бульона и оставете супата да къкри за 10 минути.
  4. Добавете измитата коприва на няколко порции, като разбърквате след всяка, след това сложете дивия чесън и оставете да къкри за 2 минути.
  5. Свалете супата от котлона и пасирайте.
  6. Върнете я на котлона и сложете млякото, след което опитайте и подправете със сол, ако има нужда.
  7. Разпределете в купички и сервирайте супата с хрупкав хляб.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио лук моркови праз селъри бульон картофи прясно мляко див чесън коприва

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче