Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от карфиол с разтопено сирене

Доставете си удоволствие с леко соления вкус на чедъра

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • кубче масло, голямо колкото кубче бульон
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 1 голям карфиол (около 900 г), накъсан на розички
  • 1 картоф, обелен и нарязан на кубчета
  • 700 мл зеленчуков бульон
  • 400 мл прясно мляко
  • 100 г зрял чедър, нарязан на кубчета

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте маслото в голяма тенджера. Сложете лука и гответе, докато омекне, около 5 минути, като разбърквате често.
  2. Добавете карфиола, картофа, бульона, млякото и малко сол и черен пипер. Оставете да заври, след това намалете котлона и нека сместа къкри за около 30 минути, докато карфиолът омекне, а картофите почти се разпадат.
  3. Пасирайте с пасатор, докато получите кремообразна гъста супа. Налейте още мляко, ако искате да я разредите.
  4. Когато сте готови за сервиране, разсипете я в купички, наредете отгоре нарязания на кубчета чедър, разбъркайте и се насладете на невероятния вкус.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лук бульон картофи прясно мляко карфиол чедър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче