Необходими продукти:
- кубче масло, голямо колкото кубче бульон
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 1 голям карфиол (около 900 г), накъсан на розички
- 1 картоф, обелен и нарязан на кубчета
- 700 мл зеленчуков бульон
- 400 мл прясно мляко
- 100 г зрял чедър, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне:
- Загрейте маслото в голяма тенджера. Сложете лука и гответе, докато омекне, около 5 минути, като разбърквате често.
- Добавете карфиола, картофа, бульона, млякото и малко сол и черен пипер. Оставете да заври, след това намалете котлона и нека сместа къкри за около 30 минути, докато карфиолът омекне, а картофите почти се разпадат.
- Пасирайте с пасатор, докато получите кремообразна гъста супа. Налейте още мляко, ако искате да я разредите.
- Когато сте готови за сервиране, разсипете я в купички, наредете отгоре нарязания на кубчета чедър, разбъркайте и се насладете на невероятния вкус.
ИЗБРАНО