Необходими продукти:
- 600 г животинска сметана
- 100 г бял шоколад, начупен на парчета
- 1 шушулка ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт
- 6 жълтъка
- 2 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
- Загрейте сметаната, шоколада и шушулката ванилия, докато шоколадът се разтопи.
- Изключете котлона и оставете сместа да почине за 10 мин., след което извадете шушулката, разполовете я и изстържете семенцата ѝ. Сложете ги обратно в сметановата смес. Ако използвате ванилов екстракт, сега е моментът да го добавите.
- Загрейте фурната на 160 градуса.
- Разбийте жълтъците със захарта, докато побелеят, и изсипете сметановата смес при тях. Разбъркайте и прецедете през ситна цедка.
- Разпределете сместа в огнеупорни купички, сложете ги в тава и в нея налейте вряла вода до средата им.
- Печете за 15-20 мин. и охладете кремчетата поне 4 ч. преди да ги сервирате.
- Поднесете ги като предварително поръсите всяко от тях със захар, която да карамелизирате с горелка или за кратко под грила на фурната. Трябва да се получи захарна коричка.
ИЗБРАНО