Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем брюле с бял шоколад

Още една разновидност на френската класика

15’ Подготовка
20’ Време за готвене
8 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г животинска сметана
  • 100 г бял шоколад, начупен на парчета
  • 1 шушулка ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 6 жълтъка
  • 2 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте сметаната, шоколада и шушулката ванилия, докато шоколадът се разтопи.
  2. Изключете котлона и оставете сместа да почине за 10 мин., след което извадете шушулката, разполовете я и изстържете семенцата ѝ. Сложете ги обратно в сметановата смес. Ако използвате ванилов екстракт, сега е моментът да го добавите.
  3. Загрейте фурната на 160 градуса.
  4. Разбийте жълтъците със захарта, докато побелеят, и изсипете сметановата смес при тях. Разбъркайте и прецедете през ситна цедка.
  5. Разпределете сместа в огнеупорни купички, сложете ги в тава и в нея налейте вряла вода до средата им.
  6. Печете за 15-20 мин. и охладете кремчетата поне 4 ч. преди да ги сервирате.
  7. Поднесете ги като предварително поръсите всяко от тях със захар, която да карамелизирате с горелка или за кратко под грила на фурната. Трябва да се получи захарна коричка.

Дайте оценка:

Тагове: яйца ванилия кафява захар готварска сметана бял шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче