Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически пандишпанов кекс

Идеален за закуска, десерт или сладкиш към кафето

15’ Подготовка
25’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 яйца на стайна температура
  • 200 г захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 200 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 150 г меко масло

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе форма за печене с размер 23х33 и я застелете с хартия за печене.
  2. В голяма купа разбийте яйцата с миксер на висока скорост, докато станат светли и удвоят обема си.
  3. Постепенно добавяйте захарта и ваниловия екстракт, като продължавате да разбивате. Накрая прибавете маслото и не спирайте да разбивате, докато сместа стане плътна и кадифена.
  4. В съд пресейте брашното, бакпулвера и солта. Постепенно ги добавяйте към яйчената смес, като бъркате с лъжица или шпатула, докато се смесят добре.
  5. Изсипете сместа в предварително приготвената форма за печене.
  6. Печете за около 25-30 минути, или докато клечката за зъби, вкарана в средата на кекса, излезе чиста.
  7. Извадете от фурната и оставете сладкишът да изстине във формата за около 10 минути, след което го прехвърлете на решетка, за да се охлади напълно.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяла захар ванилия бяло брашно бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче