Необходими продукти:
- 4 яйца на стайна температура
- 200 г захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 200 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 150 г меко масло
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе форма за печене с размер 23х33 и я застелете с хартия за печене.
- В голяма купа разбийте яйцата с миксер на висока скорост, докато станат светли и удвоят обема си.
- Постепенно добавяйте захарта и ваниловия екстракт, като продължавате да разбивате. Накрая прибавете маслото и не спирайте да разбивате, докато сместа стане плътна и кадифена.
- В съд пресейте брашното, бакпулвера и солта. Постепенно ги добавяйте към яйчената смес, като бъркате с лъжица или шпатула, докато се смесят добре.
- Изсипете сместа в предварително приготвената форма за печене.
- Печете за около 25-30 минути, или докато клечката за зъби, вкарана в средата на кекса, излезе чиста.
- Извадете от фурната и оставете сладкишът да изстине във формата за около 10 минути, след което го прехвърлете на решетка, за да се охлади напълно.
ИЗБРАНО