Необходими продукти:
- 4 яйца на стайна температура
- 200 г захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 200 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 150 г меко масло
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе форма за печене с размер 23х33 и я застелете с хартия за печене.
- В голяма купа разбийте яйцата с миксер на висока скорост, докато станат светли и удвоят обема си.
- Постепенно добавяйте захарта и ваниловия екстракт, като продължавате да разбивате. Накрая прибавете маслото и не спирайте да разбивате, докато сместа стане плътна и кадифена.
- В съд пресейте брашното, бакпулвера и солта. Постепенно ги добавяйте към яйчената смес, като бъркате с лъжица или шпатула, докато се смесят добре.
- Изсипете сместа в предварително приготвената форма за печене.
- Печете за около 25-30 минути, или докато клечката за зъби, вкарана в средата на кекса, излезе чиста.
- Извадете от фурната и оставете сладкишът да изстине във формата за около 10 минути, след което го прехвърлете на решетка, за да се охлади напълно.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО