*брашно - 120 гр.
*яйца - 4 бр.
*пудра захар - 70 гр.
*прясно мляко - 200 мл.
*краве масло разтопено - 50 гр.
*круши зрели - 3 бр.
*ванилия - 1 бр.
*пудра захар за поръсване
*краве масло за намазване
В купа разбийте маслото със захарта. Сипете млякото на струйка като не спирате разбиването. Прибавете брашното и ванилията. Трябва да получите гладка смес. Обелете крушите и ги разрежете на две по дължина. Почистете дръжките и семките. В тавичка, намазана с масло, изсипете половината тесто, след това подредете крушите с разреза на долу. Сипете се останалото тесто. Печете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, за 30–40 минути. След като се охлади поръсете с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО