5 яйца
2-3 кисели краставички
40 г топено сирене
50 г кашкавал
3 с.л. галета
2 стръка пресен лук
чубрица
червен пипер
бял пипер - млян
сол
олио
Каймата се омесва с всички подправки, 2 яйца и галета. Престоява 30-40 минути да си поеме от ароматите. Другите 3 яйца се сваряват, обелват и нарязват на дълги парчета. Половината от каймата се разстила в добре намазнена кексова форма, поръсена с малко галета. Притиска се добре за да заеме добре кексовата форма, редят се нарязаните яйца, кисели краставички (нарязани на кубчета), топено сирене и кашкавал на дребни кубчета (По желание може да се добавят морков или сварен грах). Другата част от каймата се разстила отгоре и пак се притиска добре. Поръсвам с малко галета и пека на 180-200 градуса. Когато се зачерви, се вади, обръща се в тава и се посипва с настърган кашкавал. Връща се във фурната само за зачервяване на кашкавала.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО