Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кг свинска кайма
5 яйца
2-3 кисели краставички
40 г топено сирене
50 г кашкавал
3 с.л. галета 
2 стръка пресен лук
чубрица
червен пипер
бял пипер - млян
сол
олио

Каймата се омесва с всички подправки, 2 яйца и галета. Престоява 30-40 минути да си поеме от ароматите. Другите 3 яйца се сваряват, обелват и нарязват на дълги парчета. Половината от каймата се разстила в добре намазнена кексова форма, поръсена с малко галета. Притиска се добре за да заеме добре кексовата форма, редят се нарязаните яйца, кисели краставички (нарязани на кубчета), топено сирене и кашкавал на дребни кубчета (По желание може да се добавят морков или сварен грах). Другата част от каймата се разстила отгоре и пак се притиска добре. Поръсвам с малко галета и пека на 180-200 градуса. Когато се зачерви, се вади, обръща се в тава и се посипва с настърган кашкавал. Връща се във фурната само за зачервяване на кашкавала.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче