1 кг картофи (става много вкусно и с пресни),
1 стрък праз (през пролетта - зелен лук),
400 гр. гъби,
ронена чубрица (или копър, магданоз...),
сол,
черен пипер,
зехтин.
Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета, добавяме към тях гъбите, нарязани на полумесеци, праза, наръсваме зехтина, солта, чубрицата. Добавяме вода да покрие картофите и печем на 180 градуса до зачервяване (около 40 мин.). Ако сме се спрели на варианта със зеления лук, копъра и магданоза - наситняваме ги и ги добавяме 20 минути след като сме сложили да печем картофите.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО