500 г картофи
400 г лапад
4 яйца
60 г масло
1 с. л. брашно
сол на вкус
черен пипер
магданоз
За поръсване:
50 г настърган кашкавал
Сваряваме картофите необелени, обелваме и настъргваме на ренде. Лападът се бланшира, отцежда се и нарязваме на ситно, добавяме към картофите. Слагаме и 1 сурово яйце, 20 г меко масло, брашното, сол, черен пипер и нарязан магданоз. Омесваме добре, разстиламе на правоъгълник върху хартия, отгоре се нареждат 3 бр. сварени яйца. Завиваме на руло и поставяме в тавичка с хартията. Отгоре се намазва с останалото масло и се поръсва с кашкавал. Печем в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме със свежа салата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО