Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За две-три порции:
1/2 кг свинско филе
3 глави червен лук
1 кг  картофи (картофено пюре за гарнитура)
1 ч.л. черен пипер
щипка сол
2 ч.л. захар (за карамелизиране)
2 бр. белтък
100 гр бадеми (или фъстък)
100 гр гризини (солети)
2 с.л. олио

Нарежете (ако не е нарязано на пържоли) и овкусете свинското. Смелете ядките и гризините в блендер. Разбийте белтъците и последователно овалвайте всяка пържола първо в белтък, после в сместа от разбитите ядки и гризини.

Наредете в тава покрита с хартия за печене, печете в загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути или докато не станат ядките и гризините приятно запечени (не изгорели).

Докато се пече месото, сварете картофите и от тях направете пюре за гарнитура. В силно загрят тиган запържете лука, като го нарежете преди това на полумесеци. Преди да стане златист, добавете 2 ч.л. захар и запържете, докато се карамелизира равномерно (не трябва да става тъмно кафяв, така ще горчи).

След като всичко е готово, подредете в чиния картофеното пюре, до него месото и сложете обилно отгоре от карамелизираният лук и соса му.

Дайте оценка:

Тагове: олио червен лук свинско картофи яйца бяла захар бадеми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче