За две-три порции:
1/2 кг свинско филе
3 глави червен лук
1 кг картофи (картофено пюре за гарнитура)
1 ч.л. черен пипер
щипка сол
2 ч.л. захар (за карамелизиране)
2 бр. белтък
100 гр бадеми (или фъстък)
100 гр гризини (солети)
2 с.л. олио
Нарежете (ако не е нарязано на пържоли) и овкусете свинското. Смелете ядките и гризините в блендер. Разбийте белтъците и последователно овалвайте всяка пържола първо в белтък, после в сместа от разбитите ядки и гризини.
Наредете в тава покрита с хартия за печене, печете в загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути или докато не станат ядките и гризините приятно запечени (не изгорели).
Докато се пече месото, сварете картофите и от тях направете пюре за гарнитура. В силно загрят тиган запържете лука, като го нарежете преди това на полумесеци. Преди да стане златист, добавете 2 ч.л. захар и запържете, докато се карамелизира равномерно (не трябва да става тъмно кафяв, така ще горчи).
След като всичко е готово, подредете в чиния картофеното пюре, до него месото и сложете обилно отгоре от карамелизираният лук и соса му.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.