Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хляб капрезе

Изпробвайте тази нестандартна и много вкусна идея

15’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г заквасена сметана, размита с малко вода
  • 3 яйца
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • 1 с.л. босилек
  • 50 г сушени домати
  • 240 г брашно
  • 180 г царевично брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 150 г моцарела

За сервиране:

  • 3 с.л. зехтин
  • рукола
  • моцарела
  • домат
  • сол
  • черен пипер
  • босилек

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°.
  2. В купа добавете сметаната, яйцата, зехтина и разбъркайте.
  3. Овкусете със сол, черен пипер, риган и босилек.
  4. Нарежете на ситно сушените домати и ги добавете при останалите съставки. Разбъркайте.
  5. В друга купа добавете брашното, бакпулвера, содата, настърганата моцарела и разбъркайте.
  6. Добавете сухите съставки в купата с мокрите и разбъркайте с лъжица, докато се получи гъста смес.
  7. Прехвърлете тестото в намаслена форма за хляб и печете 45 мин.
  8. Оставете го да се охлади добре и нарежете на филийки.
  9. Поставете тиган на силен огън и добавете 2 с.л. зехтин.
  10. Добавете няколко филийки от хляба и ги запечете за 2 мин. от двете страни, докато станат златисти.
  11. Сервирайте с накъсана рукола, настъргана моцарела, разрязан домат, зехтин, черен пипер, сол и босилек.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер рукола домати риган яйца бяло брашно заквасена сметана царевично брашно бакпулвер сода моцарела босилек сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче