Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хлебче с орехи и семена

Подарете си момент на наслада

20’ Подготовка
45’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г пълнозърнесто брашно
  • 7г пакетче суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 350 мл топла вода
  • 100 г микс от семена
  • 50 г орехови ядки
  • малко слънчогледово олио, за намазване

Начин на приготвяне:

  1. Направете тестото, като изсипете брашното, маята и солта в голяма купа и направите кладенче в средата.
  2. Налейте по-голямата част от водата и използвайте пръстите си или дървена лъжица, за да смесите брашното и водата, докато започнат да се оформят на тесто (добавете още малко вода, ако е необходимо).
  3. Сложете по-голямата част от семената и начупените орехи и разбъркайте отново.
  4. Извадете тетестото върху леко набрашнена повърхност и месете поне 10 минути, докато стане гладко и еластично.
  5. Тестото се поставя в чиста намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса докато удвои обема си.
  6. Оваляйте оформеното на питка хлебче в останалите семена, след което го преместете в тава, където да втаса отново за около 30 минути, докато удвои размера си.
  7. Загрейте фурната до 220 градуса. Печете хляба за 15 минути, след това намалете температурата до 190 градуса и продължете да печете 30 минути.
  8. Оставете хляба върху решетка, за да се охлади напълно.
  9. Хлябът ще остане свеж в херметически затворен съд за 3 дни или може да бъде замразен за 1 месец.

Дайте оценка:

Тагове: олио суха мая вода орехи пълнозърнесто брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче