гъби припънки (пънчушки) изчистени от дръжките - 300 г
ориз - 1 ч.ч.
кромид лук - 1 глава
прясна целина - 3-4 стръка
нарязани домати от консерва - 3 с.л.
брашно - 1 с.л. (по желание)
яйце - 1 бр.
кисело мляко - 3 с.л.
олио - 3 с.л.
пресен магданоз за сервиране
черен пипер
червен пипер
сол
Нарязвате лука на дребно и го задушавате с олиото в средно голяма тенджера. Като поомекне, добавяте нарязаната целина и измитите гъби. След като се позапържат, сипвате брашното. Разбърквате и подправяте със сол, черен и червен пипер.
Сипвате ориза и заливате с около 2 литра гореща вода. Ако искате супата да е по-рядка, може да добавите още вода. Варите супата до готовност на ориза. Добавяте доматите и оставяте да къкри на слаб огън около 5-8 минути.
В малка купичка разбивате яйцето с млякото. Към тях добавяте няколко лъжици от супата, за да изравните температурата на застройката. Добавяте я към супата, като бъркате непрекъснато. Оставяте на котлона още минута-две и отстранявате. Сервирате с нарязан на ситно пресен магданоз.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.