Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана на тънко
- 300 г чери домати
- 100 г пресен спанак
- Малка шепа пресни листа босилек
- 100 г рикота
- 6 яйца, разбити
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина и запържете лука за 5-6 минути, докато стане златист. Прибавете доматите и ги гответе толкова, колкото да омекнат.
- Махнете тигана от огъня, сложете спанака и босилека, разбъркайте, за да се сготвят леко, а след това прехвърлете всичко в предварително намазнена тавичка, с размери 30х20 см.
- С малка лъжичка гребнете от рикотата и я разпределете върху зеленчуците. Накрая ги залейте с разбитите предварително яйца и гответе във фурната за 20-25 мин. Фритата е готова, когато придобие златист цвят.
- Сервирайте с гарнитура салата по ваш избор.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО