Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Фритата със спанак, рикота и домати

За неочаквани гости и бързи вечеря или обяд

10’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязана на тънко
  • 300 г чери домати
  • 100 г пресен спанак
  • Малка шепа пресни листа босилек
  • 100 г рикота
  • 6 яйца, разбити

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина и запържете лука за 5-6 минути, докато стане златист. Прибавете доматите и ги гответе толкова, колкото да омекнат.
  3. Махнете тигана от огъня, сложете спанака и босилека, разбъркайте, за да се сготвят леко, а след това прехвърлете всичко в предварително намазнена тавичка, с размери 30х20 см.
  4. С малка лъжичка гребнете от рикотата и я разпределете върху зеленчуците. Накрая ги залейте с разбитите предварително яйца и гответе във фурната за 20-25 мин. Фритата е готова, когато придобие златист цвят.
  5. Сервирайте с гарнитура салата по ваш избор.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук чери домати яйца спанак рикота пресен босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче