Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Филийки с авокадо

Бърз и лесен авокадо тост за следобедна закуска

2’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 филийки хляб
  • 7 с.л. зехтин
  • 3 авокадо
  • сока от 1 лайм
  • сол
  • пипер
  • 60 г ябълков оцет
  • 2 яйца
  • 50 г чери домати
  • 1 с.л. кориандър
  • лайм за сервиране, на резени
  • подправка "Чили" (стрити сушени люти чушки)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте един тиган на силен огън и добавете 2-3 с.л. зехтин.
  2. Поставете филийките в тигана и ги запържете за по 1-2 минути на всяка страна докато станат леко златисти. Извадете ги и ги оставете настрана.
  3. Обелете трите броя авокадо и ги добавете в купа. Намачкайте ги добре с вилица.
  4. Добавете сока от лайм, малко сол и черен пипер, 3 супени лъжици зехтин и разбъркайте.
  5. Разпределете авокадото върху филийките хляб и ги оставете настрана.
  6. Поставете тенджера с вода и 1-2 с.л. оцет на умерен огън и я оставете да къкри.
  7. Разпределете оцета в 2 купи и чукнете по едно яйце във всяка.
  8. Разбъркайте водата в тенджерата, за да направите своеобразен водовъртеж и поставете едно от яйцата. След като се забули, добавете и второто яйце. Варете ги за 2-3 минути, след което ги извадете и прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцедят.
  9. Поставете яйцата върху авокадото и добавете сол, черен пипер, нарязаните наполовина чери домати, кориандъра и 1 с.л. зехтин.
  10. Сервирайте с резените от лайм и поръсете с чилито.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер кориандър чери домати чили ябълков оцет яйца люти чушки хляб авокадо лайм

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче