2 домата,
1 червена чушка,
1 глава салатен лук,
2 големи връзки магданоз,
100 гр. динел (булгур)
Заливка:
1 лимон,
2 с.л студено пресован зехтин (шарлан),
10 орехови ядки,
1 ч.л. настърган корен от джинжифил,
0.5-1 ч.л. едро смлян лют пипер,
1 ч.л. домашен мед.
Слагаме динела в подсолена вряща вода да поври 5 мин., отцеждаме и оставяме да се охлади.
Нарязваме наситно зеленчуците, разбъркваме ги заедно с динела и подправяме със заливката от сока на лимона, зехтина, джинжъра, пипера и счуканите орехи.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО