Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брауни "Червено кадифе"

С огнен вид и зашеметяващ вкус

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
16 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За основата:

  • 170 г масло, разтопено
  • 225 г пудра захар
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. сладкарска боя
  • 3 яйца
  • 40 г какао
  • 110 г бяло брашно
  • 1 ч.л. бял винен оцет

За крема:

  • 250 г крема сирене тип "Филаделфия"
  • 1 жълтък
  • 3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

  1. Намажете с масло квадратна 20-сантиметрова тава и я покрийте с хартия за печене.
  2. Загрейте фурната на 180 градуса.
  3. Разбийте разтопеното масло, пудрата захар и ваниловия екстракт в купа. След като се смесят добре, прибавете сладкарската боя и яйцата. Разбъркайте, докато сместа придобие хубав червен цвят.
  4. Пресейте какаото и брашното и към тях сложете оцета. С помощта на шпатула разбъркайте.
  5. За да приготвите крема, разбийте заедно всички съставки и оставете настрани.
  6. Изсипете по-голямата част от сместа за брауни в тавата, след което разпределете върху нея крема и завършете с останалата част от сместа за брауни.
  7. Вземете дървен шиш и направете завъртулки в различни посоки, като се стараете той да достига го дъното на тавата.
  8. Печете браунито 30 мин., извадете го и го охладете във формата отново за същото време. Извадете го от тавата и нека изстине напълно върху решетка.
  9. Може да поднесете сладкиша с топка ванилов сладолед.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло винен оцет яйца бяла захар крема сирене пудра захар ванилия какао бяло брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче