Необходими продукти:
За основата:
- 170 г масло, разтопено
- 225 г пудра захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 1 ч.л. сладкарска боя
- 3 яйца
- 40 г какао
- 110 г бяло брашно
- 1 ч.л. бял винен оцет
За крема:
- 250 г крема сирене тип "Филаделфия"
- 1 жълтък
- 3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
- Намажете с масло квадратна 20-сантиметрова тава и я покрийте с хартия за печене.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Разбийте разтопеното масло, пудрата захар и ваниловия екстракт в купа. След като се смесят добре, прибавете сладкарската боя и яйцата. Разбъркайте, докато сместа придобие хубав червен цвят.
- Пресейте какаото и брашното и към тях сложете оцета. С помощта на шпатула разбъркайте.
- За да приготвите крема, разбийте заедно всички съставки и оставете настрани.
- Изсипете по-голямата част от сместа за брауни в тавата, след което разпределете върху нея крема и завършете с останалата част от сместа за брауни.
- Вземете дървен шиш и направете завъртулки в различни посоки, като се стараете той да достига го дъното на тавата.
- Печете браунито 30 мин., извадете го и го охладете във формата отново за същото време. Извадете го от тавата и нека изстине напълно върху решетка.
- Може да поднесете сладкиша с топка ванилов сладолед.
ИЗБРАНО