2 моркова
100 г червена леща
5 гъби (по избор)
1 глава червен лук
4-5 скилидки чесън
1/2 лимон
4-5 листа целина
2 с.л. захар
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
Изчистените калмари пържим във фритюрник на 190 градуса за две до три минути. Лещата варим и овкусяваме с целината. В тиган задушаваме зеленчуците със зехтин. Добавяме захарта и разбъркваме, докато се карамелизират. Накрая слагаме няколко резена лимон и скилидките чесън (цели).
Сервираме калмарите върху лещата и около тях разпределяме зеленчуците.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО