Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързо пиле с ориз, зеленчуци и къри

Подходящо за бърза вечеря през седмицата

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. слънчогледово олио
  • 1 малка глава лук, наситнена
  • 2 пилешки бутчета без кости и кожа, нарязани на парчета
  • 2 ч.л. къри паста
  • 1/3 ч.ч. ориз басмати
  • 2/3 халба пилешки бульон
  • 1 чаша замразени зеленчуци
  • 1/2 чаша замразен спанак

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в дълбок тиган с капак, след което запържете лука за 5-6 минути, докато омекне.
  2. Добавете парчетата пиле, запържете още няколко минути да придобият цвят, след това разбъркайте къри пастата и ориза. Гответе още около минута.
  3. Налейте пилешкия бульон и добавете замразените зеленчуци. Оставете да заври, намалете котлона, след което покрийте съда с капак.
  4. Гответе 10 минути и прибавете спанака. Гответе още 10 минути, докато целият бульон се абсорбира и оризът омекне. Разбъркайте добре всичко, подправете на вкус и след това махнете от огъня.
  5. Сервирайте ястието веднага с прясна салата.

Дайте оценка:

Тагове: къри олио лук пилешко пилешки бульон спанак ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче