Необходими продукти:
- 1 ч.л. слънчогледово олио
- 1 малка глава лук, наситнена
- 2 пилешки бутчета без кости и кожа, нарязани на парчета
- 2 ч.л. къри паста
- 1/3 ч.ч. ориз басмати
- 2/3 халба пилешки бульон
- 1 чаша замразени зеленчуци
- 1/2 чаша замразен спанак
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в дълбок тиган с капак, след което запържете лука за 5-6 минути, докато омекне.
- Добавете парчетата пиле, запържете още няколко минути да придобият цвят, след това разбъркайте къри пастата и ориза. Гответе още около минута.
- Налейте пилешкия бульон и добавете замразените зеленчуци. Оставете да заври, намалете котлона, след което покрийте съда с капак.
- Гответе 10 минути и прибавете спанака. Гответе още 10 минути, докато целият бульон се абсорбира и оризът омекне. Разбъркайте добре всичко, подправете на вкус и след това махнете от огъня.
- Сервирайте ястието веднага с прясна салата.
ИЗБРАНО