Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи фалафел бургери

Похапнете вкусно, без да се налага да чакате дълго

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г нахут от консерва
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • Връзка магданоз, нарязана
  • 2 равни супени лъжици обикновено брашно
  • 2 супени лъжици растително масло (олио или зехтин)
  • 100 г хумус
  • 4 питки за бургер, разрязани на две
  • Зеленчуци по избор

Начин на приготвяне:

  1. Отцедете, изплакнете и подсушете старателно нахута, след което го изсипете в купата на кухненския робот или чопъра. Разбийте, докато леко стане на едри трохи.
  2. Добавете лука, чесъна, подправките, магданоза, брашното и малко сол и черен пипер и продължете да бъркате, докато се смесят. С ръцете си внимателно оформете сместа в на 4 бургера с диаметър около 10 см и дебелина 2 см.
  3. В голям тиган загрейте олиото и запържете фалафелите от всяка страна за 2-3 минути или до златисто.
  4. Запечете леко питките за бургери в сух тиган.
  5. Намажете едната страна на всяка питка с хумус, отгоре поставете по един фалафел, сложете любимите си зеленчуци - домат, кисела краставичка, маринован лук, прясна салата, авокадо, и завършете с горната част на хлебчето.
  6. Поднесете веднага, най-добре в компанията на пържени картофки.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър олио лук магданоз питки за бургер кимион нахут брашно хумус

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче