Необходими продукти:
- 250 г нахут от консерва
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, счукани
- 2 ч.л. смлян кориандър
- 2 ч.л. смлян кимион
- Връзка магданоз, нарязана
- 2 равни супени лъжици обикновено брашно
- 2 супени лъжици растително масло (олио или зехтин)
- 100 г хумус
- 4 питки за бургер, разрязани на две
- Зеленчуци по избор
Начин на приготвяне:
- Отцедете, изплакнете и подсушете старателно нахута, след което го изсипете в купата на кухненския робот или чопъра. Разбийте, докато леко стане на едри трохи.
- Добавете лука, чесъна, подправките, магданоза, брашното и малко сол и черен пипер и продължете да бъркате, докато се смесят. С ръцете си внимателно оформете сместа в на 4 бургера с диаметър около 10 см и дебелина 2 см.
- В голям тиган загрейте олиото и запържете фалафелите от всяка страна за 2-3 минути или до златисто.
- Запечете леко питките за бургери в сух тиган.
- Намажете едната страна на всяка питка с хумус, отгоре поставете по един фалафел, сложете любимите си зеленчуци - домат, кисела краставичка, маринован лук, прясна салата, авокадо, и завършете с горната част на хлебчето.
- Поднесете веднага, най-добре в компанията на пържени картофки.
ИЗБРАНО