*брашно - 2 ч.ч.
*прясно мляко - 2 ч.ч.
*яйца - 2 бр.
*захар - 2 с.л.
*олио - 1/4 ч.ч.
*бакпулвер - 2 ч.л.
*сол - 1/2 ч.л.
*сода - 1/2 ч.л.
*сладко, конфитюр, мед или пудра захар по желание
Пресявате брашното със содата, бакпулвера и солта в една купа.
В друга разбивате яйцата, прибавяте захарта и млякото.
Прибавяте яйчената смес към брашнената, като правите в нея кладенче и бъркате, докато сместа стане гладка и без бучки. Може да направите това както с тел, така и да използвате миксер. Трябва да се получи по-гъста смес от тази за обикновените палачинки.
С помоща на голяма лъжица взимате от сместа и печете палачинките в горещ тиган (но не прекалено, за да не загорят бързо) с няколко капки олио. Когато започнат да се появяват дупчици по повърхността на палачинката, това означава, че е готова да я обърнете.
Така изпечени сервирайте със сладко по желание или с пудра захар. В случая аз използвах гръцко сладко от зелени смокини. Поливат се със сладкото и след това се хапват в комбинация с плодовете.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.