Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

*брашно - 2 ч.ч.
*прясно мляко - 2 ч.ч.
*яйца - 2 бр.
*захар - 2 с.л.
*олио - 1/4 ч.ч.
*бакпулвер - 2 ч.л.
*сол - 1/2 ч.л.
*сода - 1/2 ч.л.
*сладко, конфитюр, мед или пудра захар по желание


Пресявате брашното със содата, бакпулвера и солта в една купа.
В друга разбивате яйцата, прибавяте захарта и млякото.
Прибавяте яйчената смес към брашнената, като правите в нея кладенче и бъркате, докато сместа стане гладка и без бучки. Може да направите това както с тел, така и да използвате миксер. Трябва да се получи по-гъста смес от тази за обикновените палачинки.
С помоща на голяма лъжица взимате от сместа и печете палачинките в горещ тиган (но не прекалено, за да не загорят бързо) с няколко капки олио. Когато започнат да се появяват дупчици по повърхността на палачинката, това означава, че е готова да я обърнете.

Така изпечени сервирайте със сладко по желание или с пудра захар. В случая аз използвах гръцко сладко от зелени смокини. Поливат се със сладкото и след това се хапват в комбинация с плодовете.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио сладко яйца бяла захар прясно мляко бакпулвер сода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче