Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зашеметяващо вкусни предястие и десерт с бутер тесто за нула време

Спестете часовете в кухнята и ги прекарайте с любимите си хора


Ако все още нямате пакет бутер тесто в камерата, поправете тази грешка. То е един от най-лесните начини да сътворите нещо вкусно за кратко време, в случай че ви изненадат гости или просто не ви достига време за по-сложни рецепти.

Всичко, увито в бутер тесто, изглежда апетитно. От сирена до течен шоколад и сладко, а най-хубавото се крие в липсата на желязна стриктност, която някои рецепти изискват. С него може да импровизирате със замах и да използвате дори продуктите, изостанали в задната част на хладилника. Бутер тестото дава пълна свобода и ви позволява да оползотворите както искате повечето часове извън кухнята, които то ще ви осигури.

Знаем, че суматохата в празничните дни е вповече. Многобройните ястия, които трябва да се приготвят, изискват концентрация и добро планиране, с които не всеки би могъл да се похвали. Затова, ако търсите по-лесно, но ефектно предястие или десерт, ще споделим с вас две рецепти, в чиято главна роля влиза бутер тестото.

Сирене "Бри" в бутер тесто

Необходими продукти за 8-10 порции:

  • 1 лист бутер тесто
  • Около 250 г сирене "Бри", кръгло парче
  • ½ ч.л. сладко от смокини или друго по желание
  • 1 голямо яйце
  • Вода

Начин на приготвяне:

  1. Постелете плоска тава за печене с пергаментова хартия.
  2. Поставете листа бутер тесто върху набрашнена повърхност. Разточете го леко и изрежете краищата му така, че да придобие формата на кръг.
  3. Сипете сладкото в центъра на тестото, а върху него поставете парчето бри.
  4. Разбийте яйцето с 1 с.л. вода и със сместа намажете тестото около сладкото.
  5. Завийте сиренето с тестото. Трябва да се получи кръгъл пакет. Намажете центъра на краищата с яйчената смес и го обърнете с долната част нагоре. Отново намажете с яйцето.
  6. Може да украсите тестения пакет с фигурки, оформени от изрезките на бутер тестото, след което го приберете в хладилника за 15-20 мин. През това време загрейте фурната на 200 градуса.
  7. Изпечете сиренето до златисто за 25-30 мин. и го оставете да почине 5-10 мин., преди да го поднесете на масата.

Снимка: iStock by Getty Images

Бутер десертчета с шоколад

Необходими продукти за 12 броя:

  • Брашно за поръсване
  • 2 листа бутер тесто
  • 1 голямо яйце
  • Вода
  • ¾ ч.ч. течен шоколад
  • ½ ч.ч. лешници, начупени
  • 3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната 200 градуса.
  2. На набрашнен плот разточете леко единия лист бутер тесто, след което го нарежете на четири правоъгълни и две квадратни парчета.
  3. В малка купичка разбийте яйцето с малко вода. Оставете настрани.
  4. Намажете едната част на тестото с течния шоколад и поръсете с лешници. Намажете празната част на тестото с яйчената смес, захлупете с нея плънката и с помощта на вилица притиснете краищата, за да се затворят добре.
  5. Отгоре намажете с яйцето и преместете в плоска тава, покрита с пергаментова хартия. Накрая направете по два диагонални разреза на всяка бутер сладка и когато напълните тавата, сложете да се пекат за 20 мин.
  6. Сервирайте десертчетата топли.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: течен шоколад сирене бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче